Sport

Komšijska rukometna priča: KUP susret Sloge i SDG Užice

Posted: 5. novembra 2017. u 09:22   /   by   /   comments (0)

Utakmica osmine finala KUPa Srbije za rukometaše u Hali sportova u Požegi u petak 3. novembra sastavila je komšijske gradove na suprotnim stranama: Požegu koga je predstavljao superligaš Sloga i Užice sa jedinim predstavnikom Sportskim društvom gluvih i njhovim ponovo aktiviranim rukometnim klubom. Utakmica se, očekivano, završila pobedom rukometaša Sloge i rezultatom 48: 26.

Iz užičkog kluba poručuju da su više nego zadovoljni utakmicom i postignutim s obzirom na to da tek razrađuju tim i od koga u budućnosti očekuju značajne rezultate. Uz čestitke protivniku na „sjajnoj i fer plej borbi“ u kojoj je Sloga opravdala ulogu favorita, iz SDG „Užice“ poručuju da bi s obzirom na to da nemaju uslove za trening, odnosno: ne treniraju nigde jer nemaju prostor, rezultat u drugačijim okolnostima možda pokazivao i manju razliku. Ovaj rezultat, kažu: postignut je samo zahvaljujući timskom i borbenom duhu igrača SDG „Užice“ koji jedini zajednički trenig imaju na utakmicama, bez ijedne prethodne kolektivne pripreme.

Od budžeta koji je Sportsko udruženje gluvih i nagluvih iz  Užica dobilo od Grada a koji za 2017. godinu iznosi 200 000 dinara finansira se nekoliko sportova: košarka, mali fudbal, rukomet i ribolov, a pred ovim udruženjem je i put na Ligu šampiona u futsalu za gluve i nagluve osobe u Madridu . Put i utakmicu, dresove i ostale troškove finansirali su sponzori, a ambicije užičkih sportista kreću se u pravcu osvajanja prvog mesta u Prvoj ligi Zapad, kao i aktiviranje ženskog rukometnog kluba početkom naredne godine. Za sve ovo, na prvom mestu SDG  potreban je prostor za trening.

M. Nikolić