Najava, Umetnost

Komedija „Sirena i Viktorija“ u SKC Požega

Posted: 10. marta 2019. u 20:39   /   by   /   comments (0)

Predstava  „Sirena i Viktorija“ , po tekstu Aleksandra Galjina u režiji Radoslava Milenkovića biće izvedena u sali Sportsko kulturnog centra Požega, u utorak, 12. marta od 20 časova. U predstavi igraju: Radoslav Milenković, Tatjana Kecman i Milena Pavlović.

Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se nabaviti na biletarnici SKC Požega.

Radnja ove komedije zasniva se na interakcijama tri lika koji se u jednoj, zabunom izazvanoj životnoj sceni, razotkrivaju u najvažnijim životnim pitanjima.

Novopečena bogatašica, naizgled pobednica tranzicijskog maratona, za svoju profesorku engleskog, inače tipičnu žrtvu društvene tranzicije, naručuje Pastuva koji za novac „ispunjava sve seksualne fantazije“, ali greškom bira pogrešan broj i umesto seksualnog predatora u stan im stiže – vremešni astronom koji urušavanje idealistički ustrojstva sveta preživljava radeći po kućama kao stilista-kinolog… Niz komičnih nesporazuma i odigrava se među troje junaka Galinove komedije, koja nas, smehom razoružane, suočava sa verovatno najvažnijim htenjem ljudske vrste: da volimo i da budemo voljeni.

M.N./ Foto:Darko Nikolić