Sport

Kolekcija KK „Sevojno“ bogatija za prelazni pehar turnira „Rajko Žižić“

Posted: 21. januara 2019. u 17:08   /   by   /   comments (0)

Nakon jedanaest godina permanentnog učešća košarkaša i košarkašica Sevojna na Memorijalnom turniru „Rajko Žižić“ u Beogradu, ove godine sevojnički sportisti došli su kući sa prelaznim peharom koji će stajati u vitrinama KK Sevojno do naredne godine.

Proteklog vikenda, po 19 put igralo se na parketu Hale 3 Beogradskog sajma, na ovom veoma značajnom turniru,a mlada košarkaška populacija  takmičila se na pet terena sa koševima podešenim na visine namenjene deci različitih uzrasta.

Na turniru su učestvovala 72 kluba ,odnosno 205 ekipa. Što se Sevojničana tiče,  KK “Sevojno” je učestvovalo sa četiri muške ekipa koje su činili 35 dečaka rođeni 2008,2009,2010,2011 godine, kao i dve ženske ekipe koje su činile 20 devojčica rođene 2008. i 2009,2010 godine.

 Dečaci i devojčice iz Sevojna odigrali su na ovom turniru 18 utakmica. Prvi su svoju odigrali dečaci 2011. godišta protiv ekipe Tajfuna. Većina ovih mališana su prvi put na ovom turniru i jako su bili srećni i raspoloženi za igru. Malo stariji dečaci 2010. godište su odigrali svoje utakmice sa ekipama MBA iz Kragujevca, Fokom iz Kragujevca, Mladost sa Uba. Dečaci rođeni 2009.godine igrali su sa Mondo Basketom iz Beograda, Kumanovom iz Makedonije, Sremom iz Sremske Mitrovice, s a ekipom Šapca ,Foke i MBA iz Kragujevca. Najstariji dečaci 2008. godište igrali su sa Playem 017, Nišem, Mladost sa Uba. Uporedo sa dečacima, igrale su svoje utakmice i devojčice. Mlađe devojčice igrale su sa Trijumfom iz Niša, Mladosti sa Uba, Pokretom Marina iz Beograda. Starije devojčice igrale su sa Playem 017, Gril Basketom, i Pokretom Marina.

Organizator Memorijalnog turnira „Rajko Žižić“ je Minibasket udruženja Srbije, a prelazni pehar Sevojničanima uručio  je predsednik udruženja organizatora, Race Georgijevski.

Sva deca koja su učestvovala na turniru dobila su medalju od organizatora, a dobra atmosfera na turniru kao i zadovoljstvo igrača, već su presudili u korist narednog učešća, 2020-te.

M.Milićević / Foto: Duško Ostojić