Sport

Karatisti „Užica“ najuspešniji na X Karate turniru „Užički pobednik“

Posted: 28. novembra 2017. u 00:59   /   by   /   comments (0)

U hali sportova „Veliki park“ u Užicu u nedelju 27. novembra, održan je deseti po redu karate turnir „Užički pobednik 2017“ na kome je učestvovalo 305 takmičara iz 33 kluba iz Republike Srpske i Srbije.

U generalnom plasmanu najuspešniji je bio KK „Užice“ sa osvojenih 19 zlatnih medalјa. Drugo mesto pripalo je KK „Drina Višegrad“ iz Višegrada-12 zlatnih, treće mesto zauzela je ekipa „Omladinca“ iz Bajine Bašte sa 9 zlatnih , dok je četvrto mesto zauzela ekipa „Gučevo“ iz Banje Kovilјače sa 8 zlatnih medalјa.

Pehar za najbolјeg seniora pripao je Jovanu Nјegiću iz „Omladinca“ Bajina Bašta, koji je posle tri pobede osvojio zlatnu medalјu kod seniora apsolutna kategorija. Drugo mesto zauzeo je Mihailo Josipović KK“Borac“ Čačak, dok su treća mesta zauzeli Stefan Joksić KK“Borac“ i Uroš Vojinović KK“Knjaz“ iz Aranđelovca.

Kod seniorki apsolutna kategorija, zlatnu medalјu osvojila  je Slavka Petrović KK“Loznica“, drugo mesto zauzela je Dajana Moćević KK „Omladinac“ , dok se treća mesta pripala Nataši Vlahović KK“Užice“ i Ivani Jašić KK“Gučevo“Banja Kovilјača.

U katama kod seniora najbolјi je bio Mirko Pantelić KK “Student“ iz Užica.

Najbolјa takmičarka u katama, sa osvojene tri zlatne medalјe je Lidija Trmčić, KK“Užice“, dok je kod dečaka najupešniji bio Luka Bakić KK“Užice“, takođe sa tri zlatne medalјe.

Najuspešniji takmičari iz kluba domaćina, proglašeni od strane organizatora, su kod devojaka Jana Radović koja je osvojila zlatnu medalјu u borbama, a kod dečaka Kristian Delić sa tri zlatne medalјe.

Od takmičara KK“Užice“ u katama zlatne medalјe osvojili su Petra Gajić, Aleksandra Rogić, Ognjen Pjević i Vasilije Bogdanović. U borbama prva mesta osvojili su Aleksandra Rogić, Andreja Kovčić, Boris Pejković, Pavle Ristović i Nemanja Mićić.

Takmičenje je otvorio član upravnog odbora Dušan Knežević, a samo takmičenje je proteklo u fer i sportskom nadmetanju.

-Veoma sam zadovolјan kako je protekao turnir. Ove godine je rekordan broj klubova nastupio na turniru. Zahvalio bi se Skupštini opštine Užice, kao i brojnim sponzorima koji su pomogli da se ova tradicionalna manifestacija uspešno organizuje- rekao je predsednik Karate kluba „Užice“ Živan Ršumović.

Organizator takmičenja bili su Karate klub Užice i Karate savez Uže Srbije.

Izvor: KK „Užice“