Sport

Jun u Sevojnu u znaku dominacije sportskih tema: „Festival sporta“

Posted: 23. juna 2018. u 09:57   /   by   /   comments (0)

Svoju permanentu aktivnost na polju unapređenja sporta kao bitnog segmenta društvenog života mladih Sportsko udruženje “Sevojno” nastavilo je i nakon završetka košarkaške sezone, ovaj put realizacijom sportskih aktivnosti kroz dva projekta: “Festival sporta” i “Susret generacija  i veterana”.  Prošlogodišnji trud ovog sportskog udruženja iz Sevojna na rekonstrukciji sportskih terena ekspanzijom raznovrsnih sportskih događaja: utakmica, turnira, redovnih treninga , rekreativnih aktivnosti, pa i kroz ove dve sportske manifestacije, pokazao je da su se trud, ulaganja donatora i sponzora pokazala kao višestruko korisna i opravdana.

“Festival sporta” u junu  objedinio je u sebi tri turnira za dečake i devojčice u dve uzrasne kategorije, a aktivnosti u okviru ovog projekta nastavljaju se nakon letnje pauze, u avgustu, kada će biti održani novi turniri, kao i niz predavanja o zdravoj ishrani sportista.

Junske aktivnosti na Festivalu sporta odvijale su se paralelno sa održavanjem Memorijalnog turnira “Radomir Mutavdžić”, tako da su Sevojničani pratili paralelno dešavanja na oba sportska događaja, pa se može reći da je jun mesec u Sevojnu doneo  dominaciju sportskih tema u svakodnevnom životu.

Što se tiče turnira na “Festivalu sporta”, prvi su nastupili dečaci rođeni 2007., potom su na teren izašli dečaci generacije 2008. a na kraju, ali ne manje bitne, košarkaško umeće na terenu su odmerile i ženske košarkaške ekipe, devojčice iz tri  kluba.

Prvi turnir odigrali su dečaci rođeni 2007.godine, a pored KK “Sevojna” učestvovali su KK “Play Off”1, KK “Play Off” 2, KK “Basket 031”. U prvoj polufinalnoj utakmici koju su odigrali  KK “Play Off” 2 i KK “Basket 031” zasluzeno je slavio Play Off. U drugoj polufinalnoj utakmici sastali su se domaćin KK “Sevojno” i KK”Play Off”1. Vidjena je uzbudljiva utakmica u kojoj je ipak na kraju slavila ekipa KK”Play Off”1. U utakmici za treće mesto Sevojno je pobedilo Basket, a u finalnoj utakmici relativno lako KK “Play Off”1 je savladao KK”Play Off”2. Sledila je ceremonija uručenja pehara i medalja učesnicima.

U okviru dela turnira na kome su nastupili dečaci godišta 2008. učestovali su: domaćin KK “Sevojno”, KK”Play Off” i KK “Basket 031”. “Play Off” je ostvario obe pobede i zasluženo bio prvi, dok je Sevojno posle pobede nad Basketom 031 osvojilo drugo mesto. Sva deca su dala svoj maksimum po veoma toplom vremenu i svi su zasluženo dobili medalje.

Najmladji dečaci škole košarke Sevojno su odigrali utakmicu između sebe i kao nagradu za rad i trud dobili po medalju koja će im, kako iz SU Sevojno kažu: biti i motivacija i lepa uspomena.

Učesnici dela turnira na kome su glavnu ulogu na terenu imale devojčice  bili su ŽKK “Sevojno”, ŽKK “Mladost” Lučani i ŽKK “Basket 031”. U prvoj utakmici u kojoj su se sastali “Sevojno” i “Mladost” posle niza preokreta slavila je ekipa “Mladosti” koja je nakon pobede nad “Basketom” osvojila prvo mesto. Ekipa domaćeg Sevojna osvojila je drugo mesto posle pobede nad ekipom Basketa koja je treća. Revijalne utakmice na ovom turniru odigrale su i najmlađe devojčice sva tri kluba. Devojčice su nagrađene medaljama na njihovo veliko zadovoljstvo.

Pokrovitelj Festivala sporta bila je Gradska opština Sevojno.

Iz SU Sevojno , tokom leta, a nakon planiranih košarkaških  treninga i utakmica do kraja juna, kažu da se nakon julske pauze i sedmodevnih priprema na Zlatiboru, nastavlja sa realizacijom drugog dela “Festivala sporta” u avgustu, a pored utakmica, učesnike očekuju i zanimljiva i korisna predavanja.

M.N. / Foto:Duško Ostojić