Najava, Umetnost

Kako je jedan Užičanin oplovio svet- „Život nema reprizu“

Posted: 7. februara 2018. u 21:20   /   by   /   comments (0)
Darko (Dobrivoja) Nenadić je 2014. dobio priliku, odnosno poziv da učestvuje na regati oko sveta. Svoje utiske sa tog putovanja sabrao je u knjizi „Život nema reprizu“ koja će užičkoj publici biti predstavljena u sredu 14. februara na Maloj sceni Narodnog pozorišta.
Darko o sebi kaže da je svet ugledao prvi put u Titovom Užicu u jutarnjim satima (rođen 8. marta 1964.) i da mu je SFRJ upisana kao zemlja rođenja. U Titovom Užicu je učio i osnovnu i srednju školu, i završio mašinski fakultet. Na avanturu koju opisuje u knjizi, krenuo je iz Užica koje se tada nalazilo u državi koju su činile  Srbija i Crna Gora, zemlji za koju sad kažu da je samo Srbija.  Ovaj avanturista, koji očito ne poznaje i ne priznaje granice, inače je i navijač Crvene Zvezde, a odavno jede hleb, nekad sa debljom a nekad sa tanjom korom, kao privatnik.
Na promociji knjige koja je izašla u izdanju Neopresa, govoriće: Goran Mitrašinović, urednik , Zoran Filipović kao voditelj i autor Darko Nenadić a mogući su i gosti iznenađenja.
Književno veče počinje u 19 časova.
M.N. / Izvor: Neopress