Najava, Umetnost

„Jasenovac- logor smrti“: Predavanje prof. dr Srboljuba Živanovića u Užicu

Posted: 20. aprila 2019. u 23:33   /   by   /   comments (0)

„Jasenovac- logor smrti“ naziv je predavanja koje će u ponedeljak, 22. aprila, u Gradskoj kući Užice održati akademik, prof. dr Srboljub Živanović.

Antropolog, prof. dr Srboljub Živanović je učesnik brojnih istraživanja masovnih grobnica logora Jasenovac sprovedenih 1964. godine i predsednik je Međunarodne komisije za utvrđivanje istine o Jasenovcu, i Fonda za istraživanje genocida. Autor je brojnih radova i knjiga na ovu temu.

Uvodnu reč u predavanje koje će biti održano pod geslom „ I ćutanje je zločin“ održaće pravoslavni publicista Ranko Gojković.

Predavanje počinje u 19, 30 časova.

Organizatori su Društvo istoričara Užica i Kolo srpskih sestara Užica.

M. M. / Foto: arhivska fotografija

 

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.