Sport

III Međunarodni memorijalni turnir „Srboljub Srbo Stamenković“

Posted: 14. decembra 2017. u 23:16   /   by   /   comments (0)

Treći Međunarodni memorijalni turnir „Srboljub Srbo Stamenković“ održaće se u subotu 16. decembra u hali Veliki park u Užicu, a pre početka turnira, u 10 časova odaće se počast počivšem majstoru fudbala na njegovom grobu.

Turnir počinje u 11, 30 časova a učestvovaće šest ekipa: Partizan iz Beograda, Srbovi prijatelji, FK Raketa, tim veterana Užica, Crvena Zvezda, Budućnost iz Podgorice i Sloboda Užice.

Prenoseći svoje iskustvo u godinama kada se bavio fudbalom i igrao zajedno sa Srbom Stamenkovićem u užičkoj Slobodi, član Gradskog veća,Dragoljub Kostić ispred suorganizatora, Grada Užica, najavio je dolazak Dejana Savićevića, Miloša Šestića, Darka Bjelovića i drugih poznatih imena iz sveta fudbala. Takođe, Kostić je predstojeći sportski događaj okarakterisao kao „turnir visoke kategorije“.

Član Gradskog veća i član organizacionog odbora turnira, Dragolјub Kostić je izrazio zahvalnost organizacionom odboru što na ovaj način čuva uspomenu na Srba Stamenkovića i koji svojim entuzijazmom i posvećenošću uspevaju da organizuju ovaj turnir „Ovaj turnir je, posmatrajući fudbalske i sportske veličine koje godinama unazad uzimaju učešće na njemu, turnir visoke kategorije. Dolazak su potvrdili Dejan Savićević, Miloš Šestić, Darko Bjelović kao i druga dobro poznata imena u svetu fudbala na ovim prostorima“, rekao je Kostić i dodao da je ovo njegova prva godina da je u organizacionom odboru turnira što ima smisla obzirom da je i sam igrao sa Srbom u užičkoj Slobodi.

U ime porodice Stamenković, na nastojanjima da se očuva uspomena, zahvalito se Srbov brat, Ivan Aćimović, koji je takođe evocirao uspomene vezane za doba u kome je Užice bilo značajan element u svetu domaćeg fudbala.

Kostić je podsetio i na karijeru Srba Stamenkovića, od početaka sa 16 godina, igre u seniorskom timu Slobode, kao i karijere u Crvenoj Zvezdi, a potom i Americi.

Organizaciju turnira pomogao je i sportsko rekreativni centar Čigota.

M.N.