Društvo

Humanitarni karakter ovogodišnjeg Park fest-a

Posted: 27. jula 2018. u 17:42   /   by   /   comments (0)

Užička letnja muzička manifestacija „Park fest“ održaće se 28. jula celovečernjim koncertom sa početkom od 19 časova, a učesnici su : Leksington bend, kao gost i lokalne muzičke snage: rok bend Ispitni rok i Nikola Nikolić Džoni, a nakon njih nastupaju neki od najpoznatijih di džejeva iz regiona.

U ime rukovodstva Grada Užice, koji je održavanje ove manifestacije podržao na konkursu za omladinskie programe, sugrađane je na koncert pozvala član Gradskog veće za kulturu, sport i obrazovanje, Marija Trmčić Bogojević, istakavši da višegodišnja „dobra  posećenost i odlična organizacija“ predstavljaju kvalitete koji zaslužuju podršku Grada.

Grad Užice je iz budžeta za održavanje Park festa izdvojio 470.000 dinara, što je na nivou ranijih davanja za ovaj festival.

U ime organizatora, Bogdan Ristanović je rekao i da je ulaz na progam, za razliku od prošle,  ove godine besplatan, da je pored Grada, održavanje Park festa pomogao i Prvi partizan kao generalni sponzor.

Nikola Nikolić Džoni

Rekavši da je „ program Park fest i ranijih godina podrazumevao pop i rok muziku, ove godine su se odlučili da gost festivala bude jedan od najpoznatijih pop bendova u Srbiji, rado slušani Leksington bend, a da program iz oblasti rok muzike upotpune lokalne muzičke snage“.

Ristanović je izneo i podatak da je ovu manifestaciju ranijih godina posećivalo od 3 do 5 000 ljudi dnevno, te da se nada da će i ove godine poseta biti dobra, bez obzira što se Park fest održava samo jedno veče. Kao razlog svođenja programa na jednodnevni , naveo je finasijski momenat, i dodao da su se ranijih godina naplaćivale ulaznica, a da ovogodišnji slobodan ulaz, uz kvalitetan pop bend daje mogućnost da poseta festivalu bude i  veća.

Užičanin, Nikola Nikolić Džoni, koji će nastupiti na Park festu rekao je da će ovom prilikom „promovisati tri nove pesme“ za koje veruje da će se dopasti publici, a pored noviteta za nastup je najavio i publici dobro poznate pesme.

Džoni je takođe rekao da je dogovoreno da ovogodišnji Park fest poprimi i humanitarni karakter , pa je zamolio Užičane da, u skladu sa mogućnostima, novčanim prilogom na festivalu pomognu  rehabilitaciju i lečenje sugrađanke Valentine Marković.

-Ono što je nama malo, nekom je mnogo- istakao je Nikolić ovim povodom, rekavši da će kutije za prikupljanje pomoći biti postavljene na festivalu.

M. Nikolić