Društvo

Humanitarna nedelja Užičana za pomoć žiteljima Kosmeta

Posted: 24. marta 2018. u 19:59   /   by   /   comments (0)

Mladi užički intelektualci okupljeni u Uniju studenata Užica i Uniju užičkih srednješkolaca nastavljaju sa, sada već permanentnim aktivnostima humanitarnog karaktera, a najnovija akcija koja počinje u ponedeljak 26. marta usmerena je na prikupljanje sredstava za pomoć ugroženima na Kosmetu.

Ideja ove dve unije je da u periodu od 20.-22. aprila posete srpske enklave na jugu Kosmeta i da na planiranih 15 lokacija koje će tom prilikom obići dostave humanitarnu pomoć. Zbog toga su u nedelji od 26. do 31. mata planirali niz programa na kojima će se putem prodaje ulaznica, dobrovoljnim prilozima i donacijama prikupljati novčana sredstva koja će biti upotrebljena za kupovinu osnovnih životnih namirnica, bele tehnike i higijenskih sredstava za najugroženije na jugu Kosmeta.

Prvi u nizu programa je projekcija filma „Enklava“ uz muzički program članova Unije koji će izvesti etno numere u ponedeljak 26. marta od 18 časova na Pedagoškom fakultetu.

U ponedeljak 26. marta počinje i humanitarni turnir u malom fudbalu u hali Sprajt. Prvobitno planiran kao jednodnevni sportski događaj, zbog velikog odziva klubova, turnir se organizuje kao dvodnevni.

Za studente se organizuje i žurka u klubu Skala 27. marta, a srednješkolci će za svoje društvo žurku imati 31.marta u Gradskom kulturnom centru. Prodajom karata i dobrovoljnim prilozima na obe žurke prikupljaće se novčana sredstva za ovu akciju.

Organizatori su uradili i određeni broj majica dizajniranih logom akcije,  a prodajom po ceni od 1 200 dinara takođe se upotpunjavaju sredstva fonda namenjenog za pomoć stanovništvu Kosmeta.

M. N./ foto: Unija studenata Užica