Najava, Umetnost

Gkc Užice: Otvaranje izložbe „Velikani srpskog pozorišta“

Posted: 3. juna 2019. u 13:38   /   by   /   comments (0)

Izložba radova koja objedinjava odabir radova u različitim likovnim tehnikama na kojima su predstavljeni velikani srpskog glumišta biće otvorena u holu Gradskog kulturnog centra Užice u utorak, 4. juna u 19 časova. Izložbu je priredilo Udruženje građana “Žanka Stokić” iz Rabrova koje je po osnovu raspisanog konkursa na temu “Velikani srpskog pozorišta”, kako glasi i naziv izložbe, odabralo najuspelije radove. Radi se o putujućoj izložbi koja će u sklopu turneje po gradovima Srbije na kraju putovanja postati deo stalne postavke u Rabrovu, mestu gde se održava tradicionalni pozorišni festival posvećen Žanki Stokić.

Ljiljana Jović ispred UG „Žanka Stokić“ kaže – Napravili smo odabir, po našem mišljenju, najuspelijih radova koji svojom ekspresijom, svojom izražajnošću, najbolje dočaravaju psihologiju ličnosti ali i likova koji su obeležili karijeru nekih glumaca i po čijim imenima ih većina gledalaca i pamti… ovom izložbom želimo da ostavimo trag i u prostoru i u vremenu i da pokažemo da su postojali ljudi koji su bili spremni da svoj duh i talenat razvijaju do krajnjih granica, gubivši na izgled lični talenat, unoseći celo svoje biće u ulogu dok ne bi doveli do perfekcije zamišljeni lik, pri tom se nimalo ne štedeći.
Konkurs koji je raspisalo Udruženje građana „Žanka Stokić“, Mesna zajednica Rabrovo i Centar za kulturu Kučevo,a pod pokroviteljstvom opštine Kučevo bio je pravi izazov i na kome se javilo veliki broj potpuno različitih umetnike, profesionalci i amateri koji se izražavaju različitim tehnikama.

M.M. / Izvor: Gkc

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.