Sport

Fudbalski savez Srbije donirao opremu ŽFK Požega

Posted: 29. decembra 2016. u 23:27   /   by   /   comments (0)

Ženski fudbalski klub Požega, postao je bogatiji za opremu vrednu 5 000 dolara koliko iznosi donacija Fudbalskog saveze Srbije i  sponzora Saveza, Adidasa. Dvadeset dresova, šorceva, isto toliko pari kopački, lopti, markera, kostobana, ali i dve mreže za lopte, dva golmanska kompleta, dva pare golmanskih rukavica pravo su bogatstvo za ovaj klub koji postiže zapažene rezultate, ali i beleži probleme sa finansiranjem. Više puta je trener kluba, Dejan Vukotić isticao da su sredstava kojima klub raspolaže, gotovo zanemarljiva, za razliku od, i te kako vidljivih rezulatata,  popularnih požeških Amazonki, tako da je ova donacija dobro došla, kako u materijalnom, tako i u moralnom pogledu.

Podsećanja radi, Požežanke su bile neprikosnoveni prvaci Druge lige za žene u sezoni 2015/6, a u dosadašnjem delu ovogodišnjeg takmičenja zauzimaju drugo mesto.

Da entuzijazma što se tiče ženskog fudbala u Požegi ne manjka govori i najava velikog međunarodnog turnira za devojčice 2001. Godište i mlađe u organizaciji ŽFK Požega. Turnir će se održati 22. Januara u Sportskoj hali Požega, a do sada učešće su potvrdile ekipe iz Crne Gore, Mašinac iz Niša, Mačva iz Šapca, Šumadija iz Kragujevca , Sloga iz Kraljeva, ŽFK Ub…Najavljeno je učešće još dva tima iz Crne Gore i dva tima iz Bosne i Hercegovine, a potvrda se očekuje od još nekoliko srpskih klubova.