Sport

Finale KUP-a ostaje za zadatak za narednu sezonu

Posted: 8. juna 2017. u 12:27   /   by   /   comments (0)

Polufinalna utakmica Kup-a Srbije u Gornjem Milanovcu zavšila se neuspehom Sloge u ovogodišnjim ambicijama za titulu finaliste, te će nakon poraza od Crvene Zvezde , 25: 29, ova želja za osvajanjem Kupa ostati kao motiv više za narednu sezonu. Uz navijače koji su organizavano došli iz Požege da podrže svoj klub, hala Breza upoznala je deo atmosfere sa požeškog terena, ali to nije pomoglo da se klub koji je prvi put nastupio u novim dresovima i pod novim imenom, nakon nerešenog rezultata na poluvremenu /10: 10/ suprotstavi srčanim i motivisanim Beograđanima. Motivacije nije nedostajalo ni na strani Sloge, ali su porazu kumovali nepreciznost, tehničke greške i pad koncentracije u drugom  poluvremenu u kome su se igrači Zvezde pokazali visprenijim u korišćenju slabih tačaka igre požeškog tima.

Sloga je u prvom delu prvog poluvremena stekla  minimalnu prednost koja se jedno vreme i održavala, ali se u od polovine prvog dela utakmice vodila gotovo izjednačena borba, gol za gol, što je bio i jedan od izraza jake motivisanosti obe ekipe, i kao i ujednačenosti kvaliteta timova sa nešto različitim stilovima igre. Drugo poluvreme jako brzo donelo je preokret, a  očito da je odmor više prijao igračima Zvezde koji su u međuvremenu dobro ocenili slabosti Sloge te se skocentrisali na napad: i sa nekoliko brzih kontri na početku stekli prednost koju su uz manje varijacije u rezultatu  održavali do kraja utakmice. Tehničke greške, izgubljeni ziceri kao i pad koncentracije odbrane, ali  i dobro raspoloženi golman Zlatanović za koga nije bilo neodbranjivih šuteva,  obeležili su drugo poluvreme koje se završilo zasluženom pobedom beogradskog tima.

U ekipi Sloge najefikasnij su bili Mladen Krsmančić sa 9, i kapiten Milan Pavlović sa 7 pogodaka, dok su na strani Zvezde najviše golova postigli Šotić Mladen (7), i Babić Aleksandar (5).

Naglašavajući da se radi o takmičenju u „kome nema neke posebne razlike u kvalitetu ekipa“ , trener crveno belih, Nenad Peruničić rekao je da „je u ovoj teškoj utakmici presudila inspiracija golmana, i tehničke greške“. Rekavši da se protivnici „dobro poznaju i iz prvog i drugog polufinala“ , Peruničić je utakmicu nazavo „muškom i skoncentrisanom“, a izarazio je zadovoljstvo pobedom, posebno „mladim igračima koji su se odlično snašli u različitim situacijama“.

-Jedno je igrati ligu, drugo doći u situaciju da igraš za trofej, što je nešto što igračima obeležava karijeru za čitav život. Svima je tu knedla u grlu, i nije lako razigrati se- rekao je Peruničić, izjaviviši i da je Zvezda „zadnje tri nedelje igrala sa dva igrača koja su jako falila: Mošićem i Šotićem“ koji su se u utakmici Slogom „bili malo stegnuti“, ali i da od njih u finalu očekuje jako mnogo.

Trener Sloge, Aleksandar Savić , čestitavši Beograđanima na pobedi, izrazio je žaljenje zbog gubitka šanse za finale, rekavši da je „borba bila izjednačena, ali da je pobeda Zvezde potpuno opravdana.“

-Imali smo nekoliko propusta u odbrani, a presudna stvar našeg poraza bili su promašaji, i određene tehničke greške u momentima kada smo mogli da ih stignemo. Međutim, i pored poraza, cela ovogodišnja sezona Sloge je najveći uspeh kolektivnog sporta u Požegi, pa i u regionu: borba na tri fronta, možemo reći –dosta uspešna. Kad se preračuna koliko su neki od ostalih klubova vremena proveli na terenu, a koliko Sloga, minutaža je daleko na našoj strani.Drago mi je što sam bio deo te ekipe, a niko drugi to nije ostvario osim igrači na terenu i grupa ljudi koja vodi klub- reko je Savić.

Kapiten Sloga Zmart Force, Milan Pavlović kome je ovo, nakon pet godina provedenih u klubu, bila oproštajna utakmica pred nastavak karijere u Izraelu, a koji je pred početak takmičenja u KUPu, navijačima obećeo trofej, rekao je da je „ovo prvi put za pet godina da nije uspeo da ispuni dato obećanje“:

-Više faktora je doprinelo činjenici da smo poraženi ovde, večeras, a na prvom mestu mislim da je uticalo to što smo previše „sagoreli“ u želji da se domognemo finala, i eventualne titule. Nekoliko spornih sudijskih odluka, što nije do mene da komentarišem detaljnije, par ishitrenih odluka i grešaka nekih od igrača, pa i mene samog, zajedno sa tom prevelikom željom doveli su do toga da je Zvezda pokazala stabilniju igru što je i odvelo, zasluženo ovog puta, u finale KUPa. Iza nas je jedno neuspešno veče, rezultatski gledano, a opet uspešno s te strane što smo ovim krunisali najveći uspeh požeškog rukometa.

Sloga Zmart Force: Vladisavljević 1, Spasić 2, Knežević, Janićijević, Vokši, Pavić, Krsmančić 9, Pavlović 7, Jevtić 4, Rodić, Gojković 1, Aćimović, Stevanović, Gemaljević, Milenković.

Crvena Zvezda: Ćorović 4, Šćepanović , Ljubojević 4, Prodanović 2, Ljubenović, Zlatanović, Andrejević 1, Babić D. 1, Babić A.5, Pavlović 2, Šotić 7, Kljajić, Matičić, Gačević,Leovac, Mošić 3.

Sudije: Kovač G. , Milisavljević.

M.Nikolić