Umetnost

Film „Nebeska tema“ premijerno u Užicu: 26. maj

Posted: 24. maja 2019. u 08:32   /   by   /   comments (0)

Dokumentarni film „Nebeska tema“ posvećen Vladi Divljanu, reditelja Mladena Matičevića premijerno će u Užicu biti prikazan u nedelju 26. maja, od 18 časova u Bioskopu Art. Film pored poštovanja prema liku i delu Vlade Divljana koje mnogi Užičani koji su odrasli i stasali uz njegovu muziku pažljivo neguju, za ovaj grad ima i drugi značaj, budući da odavde potiče i  direktor filma, student produkcije, Nađa Lapčević.   Na projekciji je moguće gostovanje i članova ekipe, a imena gostiju biće potvrđena nakon usklađivanja njihovih obaveza, i o tome će javnost blagovremeno biti obaveštena.

Premijera filma „Nebeska tema“ u Sava centru/Foto: Nemanja Đorđević

Film „Nebeska tema“ rađen je tri godine, a premijerno je prikazan u prepunoj dvorani Sava centra na datum Divljanovog rođenja, 10. maja ove godine, i nakon toga krenuo na putovanje po Srbiji, tako da će Užice biti među prvim gradovima u kojima će biti prikazan. Sećanja na Divljana, kao čoveka,druga, kolegu, prijatelja, u ovom filmu sa publikom će podeliti mnoga slavna imena ex YU scene a između ostalih i:  Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Emil Tedeschi, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Dušan Kojić Koja. Film je po formi i narativnoj strukturi sličan odnosno srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan.

Film je snimljen na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

Cena ulaznice je 300 dinara.

M. Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.