Sport

Dva košarkaška dana i torta povodom drugog rođendana SU „Sevojno“

Posted: 15. aprila 2019. u 18:37   /   by   /   comments (0)

Vikend, 13. i 14. april, u Sevojnu prošao je u znaku sportskih događaja kojima je Sportsko udruženje Sevojno obeležilo drugi rođendan, pa je u subotu organizovan košarkaški turnir pod nazivom  „Kolonija kup“, a u nedelju su se odigrale košarkaške utakmice sa gostujućim ekipama iz Valjeva i Užica. Rođendanska torta i želje da još uspešnije godine koje slede, bile su veliko finale ovog slavlja.

Trener košarkaša Sevojna, Duško Mićić,  jedan od onih entuzijasta čijom zaslugom je udruženje i krenulo u niz aktivnosti, pokazalo se i u praksi- jako uspešnih, u osvrtu na prethodne dve godine rekao je da je „njihov najveći rezulatat to što se sve veći broj dece u Sevojnu bavi sportom“

-Iza nas je rekonstrukcija terena što nam je dalo elan i za dalji rad, budući da novi tereni koje imamo u školskom dvorištu privlače i sve veći broj dece da tu dolazi: ili da bi gledali, rekreativno igrali košarku ili odbojku , mali fudbal sa društvom, ili da bi se uključili u treninge i školice sporta u udruženju. Rekonstrukcija terena je pokrenula uspostavljanje sistema rada sa decom, i to su deca uvidela kao jako korisno i bitno,  a roditelji podržali. Radom i zalaganjem smo, potom, stigli i do rezulatata, a svaka pobeda za ovu decu znači i potvrdu njihovog angažovanja, ali i izazov za neku narednu. Mislim da, ako bih morao izdvojiti šta je najbitnije za ove dve godine, to bi svakako bila masovnost kojom su se najmlađi Sevojničani odazvali na mogućnost bavljenja sportom.

-Pored košarke koja je na konstantno visokom nivou pažnje, nedavno su i odbojkašice imale premijernu utakmicu. Da li devojke imaju sve uslove za trening i šta se planira dalje?

-Imamo tu grupu devojčica koja vredno radi. Polako su došle u situaciju da igraju utakmice što je jedna velika stvar znajući da je proces u odbojci dug. Sala u kojoj treniraju i gde smo organizovali tu jednu utakmicu, jedva da  može da ispuni zahtev za neku redovnost u takmičenju u budućnosti. Teren koji imamo napolju u potpunosti odgovara standardima, tako da u narednom periodu očekujemo još više odbojkaških utakmica- rekao je Duško Mićić.

Pored Mićića u SU Sevojno na trenerskim aktivnostima  angažovani  su i Živko Skokivć, Nebojša  Cvijović i Ljiljana Veizović i kažu da je dobar odnos sa timom , u ovom slučaju sa decom, najbitniji.

-Odlično sarađujemo i naši razgovori se svode najviše na to šta je dobro za decu , i šta možemo da popravimo da bude još bolje. Takav timski rad, pokazalo se , daje najbolji rezultat, a taj rezultat i nama daje motiv da budemo još bolji. Ono što nam trenutno nedostaje jeste veća sala, ali pošto se već nešto pozitivno dešava na planu gradnje, nadamo se da će se završiti u nekom razumnom roku, što bi nam olakšalo rad, posebno zimi i tokom kišnih dana.

Pored dece, za ovaj mali tim iz Sevojna koji je animirao oko dvesta dečaka i devojčica u sportske redove, jako je bitna saradnja sa roditeljima:

-Od roditelja imamo punu podršku, i do sada smo opravdali njihovo poverenje, pa ćemo se truditi da tako i ostane. Takođe, podršku imamo i od jednog kruga privrednika, a tu je i Gradska opština Sevojno koja izdvaja deo sredstava za projekte koje realizujemo.

Rođendanski vikend označio je i početak realizacije projekta za omladinu čiji je nosilac ovo udruženje, a koji finansira GO Sevojno, tokom koga će se svakog vikenda na terenima OŠ „Aleksa Dejović“ odigravati turniri. U okviru ovog prijekta bile su i nedeljne  utakmice sa valjevskim KK „Studentom“ i užičkim KK „Basketom 031“.

Prvi su snage odmerile mlađe pionirke ŽKK “Sevojno Atria” i ŽKK ” Basketa 031″. Zasluženu i ubedljivu pobedu odnele su igračice Sevojna koje su u ovu utakmicu ušle jako motivisano i slavile su rezultatom 75:45.

Odmah zatim kadeti Sevojna su igrali sa ekipom Studenta iz Valjeva. Zbog ne mogućnosti da se utakmica igra napolju usled kiše utakmica je igrana u sali i to u igri 4 na 4. Ni jedna ni druga ekipa nisu u toj situaciji uspaeli da pokažu svoj kvalitet. Student je na kraju bio bolji i zasluženo slavio 81:61.

Svoju utakmicu su igrale i devojčice iz škole košarke Sevojna i dečaka iz škole košarke iz Valjeva. Rezultat nije bio u prvom planu već da se pomenuta deca izigraju i druže.

Pionirke Svojna savladale su pionirke Studenta iz Valjeva rezultatom 66:44. Jedna borbena utakmica obeju ekipa u kojoj se na kraju bolje snašlo Sevojno i zaslužno slavilo.

Mlađi pioniri Sevojna poraženi su od Studenta 65:60.  Ovo je bila jedna utakmica sa nizom preokreta i dobrih poteza iako se igralo po prohladnom vremenu.

Kao šlag na tortu došla je utakmica između škola košarke Sevojna i Studenta. Već treći put do sada od kada odmeravaju snage ovi dečaci viđena je još jedna uzbudljiva i neizvesna utakmica u kojoj je slavila na kraju ekipa Studenta 45:42.

„Kolonija kup“ odigran u subotu, 13. februara  je organizovan za dečake rođene 2007.godine, a odigrana je utakmica i između KK ” Sevojno Atrie” i KK “Ljubovije” dečaci 2008 godišta. Iako prohladno vreme nije ometalo ovu talentovanu decu da prikažu sav svoj potencijal. Pobedu je odnela ekipa Sevojna rezultatom 43:20.

U okršaju dečaka rođenih 2007 godine pobedu je odnela ekipa Ljubovije rezultatom 58:40 i tom pobedom najavila osvajanje ovog turnira. Nakon utakmice Sevojna i Ljubovije  snage su odmerili dečaci Basketa 031 i Ljubovije, i u toj utakmici Ljubovija je slavila rezultatom 51:41 i zasluženo osvojila prvo mesto. U utakmici za drugo mesto posle neizvesne utakmice Sevojno je savladalo Basket rezultatom 49:35. Uručeni su pehari za prvo,drugo i treće mesto i dogovoren naredni turnir ovoga puta u Ljuboviji.

M.Nikolić/ Foto: MagazincitySevojno, autor: Duško Ostojić

 

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.