Umetnost

Dodeljene nagrade na literarnom konkursu na temu „Majka“

Posted: 17. decembra 2017. u 22:53   /   by   /   comments (0)

Kolo srpskih sestara, mesni odbor Užice dodelio je nagrade na 15-tom literarnom konkursu za srednješkolce  na temu „Majka“ na svečanosti održanoj 16. decembra u Parohijskom domu u Užicu. Nagrađeni su sledeći učenici:

-prvo mesto i nagradu „Bojana Krejović“ dobila je Jovana Penezić učenica užičke Gimnazije, dok su drugo i treće mesto osvojili Aleksa Blagojević iz Medicinske škole i Lidija Karganović iz Ekonomske škole. Pohvaljeni su Sofija Lukić i Jelena Dragaš iz Medicinske škole i Jelena Ninčić iz Tehničke škole „Radoje Ljubičić“. Za najuspešnije učesnike konkursa , po odluci žirija u sastavu: Biljana Grujičić, profesorka srpskog jezika i književnosti, Milica Turudć, novinar i Biljana Davidovski, bibliotekar Narodne biblioteke Užice, obezbeđene su knjige i novčane nagrade.

Kolo srpskih sestara iz Užice već petnaest godina unazad organizuje ovaj konkurs povodom hrišćanskog praznika Materice, ali obeležavajući smislom konkursa: ljubavlju, toplinom i darivanjem, u slavu porodice, sve hrišćanske porodične praznike.

M.M. / foto: Radio Luna