Najava

Clothed Paintings II premijerno u galeriji Reflektor: 9. septembar

Posted: 8. septembra 2017. u 07:17   /   by   /   comments (0)

Drugi deo autorskog projekta Danice Karaičić i Aleksandra Dimitrijevića,  Clothed Paintings II,  premijerno će biti predstavljen užičkoj publici na izložbi u galeriji „Reflektor“ u subotu 9. septembra.

Zajednička izložba radova ovo dvoje užičkih umetnika povezana je idejom o sponi između umetnosti, odnosno slikarstva, i odeće u smislu modnog dizajna i odevanja, a da pri tome zadržava osnovne teme  iz prakse oba umetnika: elemenate igre kod Aleksandra, i i taktilnog iskustva odevenog tela u arhitektonskom prostoru, centralnog motiva Daničinog istraživanja na polju izgrađenog okruženja.

Instalacija u sebi sadrži slike i tekstil sa prišivenim odevnim predmetima, povezanim sa slikama korišćenjem rajsferšlusa. Posetioci su u mogućnosti da menjaju pozicije materijala u galerijskom prostoru, ali i da neki deo instalacije obuku na  sebe. Kroz pokret i aktivnost u prostoru, ljudsko telo postaje ’živi’ deo u Aleksandrovoj igri, ali i deo procesa kreiranja prostora. Izložena odeća ima za cilj da poveća osvešćenost o telesnom svakog učesnika, u isti mah dozvoljavajući publici da postane deo umetničkog rada i arhitektonskog prostora u nastajanju.

Izložba se otvara u 20 časova.

M.N./ Izvor: UVUU