Sport

Cilj košarkaških nada Sevojna za ovu godinu: uspeh u školi i na terenu

Posted: 4. septembra 2018. u 20:33   /   by   /   comments (0)

Mladi sportisti iz Sevojna, ljubitelji  košarke,  koji treniraju u Sportskom udruženju Sevojno sedmodnevnim programom sprovedenim na Zlatiboru završili  su pripreme za nastupajuću sezonu. Njih ukupno šezdeset šestoro, članovi muške i ženske košarkaške ekipe Sevojna, pod budnim okom četiri trenera proveli su sedam dana ispunjenim intenzivnim sportsko rekreativnim programom u dečijem odmaralištu „Golija“. Plan priprema kojima su obuhvaćeni različiti vidovi sportskih, rekreativnih, zdravstvenih i vaspitno obrazovnih aktivnosti sproveli su treneri Mićić, Skoković, Cvijović i Jović. Dva do tri puta dnevno deca su bila posvećena košarkaškim treninzima, a nisu izostali ni rekreativni programi na bazenu, dnevne i večernje šetnje i zabavo edukativni programi. Druženje sa ostalim učesnicima kampa donelo je svoj sociološki efekat, pa su nova prijateljstva bila prilika i za razmenu sportskih iskustava i za zabavu.

Naravno da nisu izostale ni košarkaške utakmice. Najmladji su igrali utakmice sa KK “Juniorom” iz Niša,KK “Basket 031”, dok su stariji dečaci igrali sa KK “Fokom” iz Kragujvca, KK “Barajevom”, KK “Flešom”, KK “Novom Pazovom” i KK “Plavim Zmajevima”. Devojke su odigrale svoje utakmice protiv KK “Fleša”,KK “Nove Pazove”,KK” Basketa 031″, KK “Mladosti” iz Lučana.

Članovi KK “Sevojna” kao i  gosti ovog sportskog kampa iz Kragujevca, Nove Pazove, Guče, Lučana i Krčagova otišli su  kući zadovoljni i puni pozitivnih utisaka, a dogovorenje i naredno, slično druženje, sledeće godine u isto vreme.

Za mlade košarkaše Sevojna postavljeni su novi ciljevi ove godine: što bolji uspeh u školi a takođe i sportski rezultati koji će potvditi svo njihovo zalaganje na treninzima. Vredi istaći da je košarkaške nade Sevojna na proteklom kampu na Zlatiboru u nove dresove obukla firma Sportex koja na ovaj način pomaže razvoj sporta među najmlađom populacijom.

M. Nikolić