Najava, Plus

Ciklus „Krošnje“ Vladana Terzića u Gradskoj galeriji Arilje

Posted: 23. aprila 2018. u 09:02   /   by   /   comments (0)

U Gradskoj galeriji Arilje, u organizaciji Narodne biblioteke  Arilje,  u utorak 24. aprila biće otvorena izložba slika Vladana Terzića. Reč je o ciklusu slika pod nazivom i sa tematskim određenjem „Krošnje“, a svečano otvaranje je u 19 časova.

Slikar Vladan Terzić na umetničkoj sceni aktivno deluje četiri i po decenije. Rođen je u Beogradu 1953. godine. Završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, slikarstvo kod profesora Dušana Todorovića, crtanje kod profesora Milana Blanuše. Član je ULUS –a od 1986. godine. Živi i radi u Užicu kao slobodan umetnik.
Od rane mladosti se zanimao za prirodu pa otuda i njegova zainteresovanost za pejzaž. O svom stvaralaštvu umetnik sam kaže: „Pejzaž kao moj opus neraskidivo je vezan za moje detinjstvo koje sam proveo u prirodi, gde sam odrastao u ovom podneblјu. I kada nisam u Užicu i u ovom području, već negde na moru, u nekom drugom kraju ili nekoj drugoj zemlјi, ja opet slikam pejzaž, jer priroda je ta koja me inspiriše, koja mi daje stvaralačku snagu i uvek iznova motiviše.“
Izložba će biti otvorena do 15. maja 2018. godine.

M.N./ Izvor: Narodna biblioteka Arilje