Društvo

Čestitke za „najbolje među najboljima“ u školskoj godini

Posted: 24. juna 2018. u 09:58   /   by   /   comments (0)

Dobitnici Vukovih diploma za odličan uspeh i dobitinici nagrada na republičkim školskim takmičenjima u školskoj 2017/18 godini  bili su gosti svečanog prijema u organizaciji rukovodstva Grada Užica u petak, 22. juna. Ovom prilikom na jednom mestu su se našli svi vukovci iz škola, njih 124 , od kojih je 77 iz osnovnih, i 47 iz srednjih škola, i kao priznanje za svoj uspeh od rukovodstva Grada dobili su odabrane knjige i poklone za uspehe na takmičenjima.

Ovom  dragocenom skupu mladih okupljenom u Gradskom kulturnom centru Užice obratio se gradonačelnik , Tihomir Petković, koji je pozdravio „najbolje među najboljima predstavnike generacije, koji su svojim radom i trudim, uz podršku roditelja i nastavnika i profesora ostvarili jedan bitan cilj na životnom putu“.

-Grad Užice i Zlatiborski okrug uvek su imali izuzetne predstavnike koji su bili najbolji u svojim oblastima- rekao je Petković, dodavši da je to nameće obavezu rukovodstvu Grada, “da učini sve što je moguće da uspešni mladi ljudi budućnost vide u svom gradu”.

Rekavši da će “veliki broj mladih školovanje nastaviti u drugim gradovima” gradonačelnik je preporučio da se “uz sticanje znanja, iskustava, upoznavanje sa svetom” razmišlja i o mogućnosti da se “jednog dana vrate i sve to što su naučili primene u svom gradu”, “ da sva znanja koja steknu u svetu, stave u funkciju razvoja svog grada, svog kraja u kome su odrasli”

-Obrazovanje, bez obzira na okolnosti koje se dogode, biće vaše najmoćnije oružje u borbi da se postane bolji čovek, kao da se promenite , ali i da svet u kome živite učinite boljim- poručio je Petković.

Gradonačelni Užica uručio je prigodne knjige i poklone nosiocima Vukovih diploma iz osnovnih škola, dok je čast da nagradi vukovce srednjih škola pripala članici Gradskog veća za kulturu, sport i obrazovanje, Mariji Trmčić Bogojević.

Ovom prigodom odato je priznanje i roditeljima za podršku u školovanju, a svečanosti je doprineo i nastup učenika Muzičke škole „Vojislav Lale Stefanović“.

M.N.