Sport

Borko Vasiljević „upucao“ državni rekord

Posted: 29. aprila 2018. u 20:40   /   by   /   comments (0)

Užički strelac, Borko Vasiljević,  ovog vikenda, na takmičenju Trećeg KUPa Srbije u gađanju pokretnih meta, disciplina Trap, nanovo je osvoji prvo mesto, ali i izjednačio državni rekord u kvalifikacijama, pogodivši 123 od 125 mete, što je izuzetno retko u ovoj disciplini, i na nivou je najboljih svetskih rezultata.

Rekord je držao Pero Nedić, i postavio ga je 2016., da bi mladi Užičanih, rezultatima 25,25,23,25,25, ukupno 123 mete postavio novi izazov za sebe prvenstveno, budući da je na tabeli nacionalnog šampionata ubedljiv iz takmičenja u takmičenje, i na kraju- dominantan u rezultatu. Tako je bilo i ovog puta, pa je nakon kvalifikacija, gde je bio prvi, osvojio i finale sa rezultatom 45.

U konkurenciji od 44 takmičara, drugi je bio Rade Pavlović iz kluba Royal Inđija, dok je Dalibor Tanasić iz Premium Trap Team-a iz Subotice bio treći.

U konkurenciji klubova pobedio je Royal Inđija, drugi je bio Rikošet iz Beograda, a treće mesto zauzeo klub Jedinstvo trap iz Stare Pazove. U konkurenciji veterana na pobedničko postolje popeo se Zoran Eraković iz Subotice, dok su drugo i treće mesto podelili Rade Pavlović iz Inđije i Ristić Ljubiša. U Kovilovu ovog vikenda nije nastupao Borkov matični klub „Prvi Partizan“.

Više nego zadovoljan, kako je rekao, Borko je još jednom ponovio da „bi za ostvarenje još boljih rezultata“, kojima se nada, jer su pred njim i veliki i značajni međunarodni nastupi ove godine, „bili potrebno još treninga“ za šta, zbog nedostatka finansijskih sredstava nema mogućnosti.  Veliki po rezultatima, a skroman u poređenju sebe sa drugima, Borko je istakao da „veliku zahvalnost duguje svom klubu „Prvi partizan“, prijateljima kluba, i naravno- roditeljima bez čije podške ne bi bilo ništa od dosadašnjih postignutih rezulata“. I pored izjednačenja državnog rekorda, Borko još uvek nije apsolutno  zadovoljan:

-Uz još bolje pripreme, svoj nivo spremnosti, kao i stabilnost koju sportista u nastupu ima kad zna da je na treningu isprobao sve moguće situacije, siguran sam da bih mogao i da nadmašim, ako ne apsolutno, ono bar za još jednu metu više, i ovaj sadašnji rezultat. Ispred mene je još uvek puno rada, a svakako ću se truditi da na svakom budućem takmičenju, dam svoj maksimum-izjavio je užički šampion.

M. Nikolić