Vesti

Bisera Veletanlić, Sara Renar, YU Grupa i druge zvezde za ovogodišnji Arlemm

Posted: 5. juna 2018. u 08:05   /   by   /   comments (0)

Ariljska muzička manifestacija Arlemm ove godine počela je svečanim otvaranjem putujuće izložbe fotografija autorke Dragane Selaković na Cvetnom trgu u Beogradu 2. juna. Otvaranje izložbe bilo je prilika da se najave programi ovogodišnje manifestacije koja će se održati od 14. do 28. jula na već poznatim prostorima: Gradski trg u Arilju, porta crkve Sv. Ahilije, Sokolski dom Arilje, ostvro Uski Vir gde će se od 26-28 jula održati Arlemm Art fest. Na ovom, za najširu publiku najatraktivnijem programu, najavljeni su koncerti Bisere Veletanlić, Vasila Hadžimanova, Ju grupe, Divanhane, ali i nastupi Divne Ljubojević i Sare Renar.

Još jedna novost koja će obradovati sve one koji su čuli za Arlemm, a nisu u mogućnosti da prisustvuju događaju, jeste da će ovogodišnju manifestaciju moći da prate uživo putem Telenor mreže.

Izložbu u Beogradu otvorili su predstavnici Telenora koji su ovu mogućnost najavili, a pored njih publici su se obratili i predstavnici generalnog sponzora Ekstem Intima, i organizatora- udruženja Muzikus. Događaj na Cvetnom trgu i početak puta Umetničkog karavana kroz Srbiju obeležio je i nastup violončeliste Dragana Đorđevića Suzukija, orkestra Škole za muzičke talente iz  Ćuprije i džez kvinteta Ljube Paunića.

Nakon Beograda izložba će u narednih 35 dana posetiti Zlatibor, Čačak, Užice, Požegu, Ivanjicu a u Arilјe stiže na dan otvaranja ARLEMM-a 2018, 14 jula.

Sa više od 70 održanih edukativnih radionica, 120 koncerata i 2600 individualnih časova nastave, ARLEMM zauzima vodeće mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije. Realizuje se pod pokrovitelјstvom Ministarstva kulture i informisanja, Opštine Arilјe i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a u saradnji sa  Crkvenom opštinom grada Arilјa, Bibliotekom Arilјe i kompanijama Ekstrem intimo i Telenor.

Cilј ARLEMM-a se ostvaruje kroz prepoznavanje i odabir mladih talenata, muzičku edukaciju dece i mladih, održavanje koncerata, javnih časova, radionica i predavanja u oblasti muzičke kulture, povezivanje vizuelnog i zvučnog doživlјaja u umetnosti, negovanje duhovnosti i razvoj ekološke svesti.

M. Nikolić/ Foto: Arlemm-promo