Plus

Bilja Krstić, Crvena jabuka i još dva koncerta na ovogodišnjem Saboru trubača u Guči

Posted: 10. juna 2019. u 13:50   /   by   /   comments (0)

Nastupi Bilje Krstić sa orkestrom Bobana I Marka Markovića, Crvene jabuke uz koncerte Tropiko benda i Dragane Mirković biće sastavni deo estradnog dela programa ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči. Ovogodišnji, 59. Sabor trubača biće održan od 8. do 11. avgusta, a na otvaranju prvog dana, uz podizanje zastave, obraćanje domaćina, nastupiće mladi trubački orkestri, folklorne trupe iz inostranstva, a biće održan i izbor za najlepšu narodnu nošnju. Kako je istaknuto na konferenciji za štampu održanoj sa ciljem najave sadržaja ovogodišnjeg Sabora, ova manifestacija “ostaje verna dosadašnim programskim sadržajima”, ali će posetiocima ponuditi i navedene  koncerte na kojima je ulaz slobodan.

Predsednik UO Kulturnog centra u Dragačevu, Slobodan Veljović , najavio je da se i ove godine nastavlja tradicija takmičenja najboljih trubačkih orkestara Srbije na tri scene, uz brojne programe koji promovišu narodno stvaralaštvo i srpsku kulturnu baštinu.

Predsednik opštien Lučani, Milivoje Dolović je na ovoj konferenciji rekao da da je “došlo do određenih korekcija koje su uslovljene sugestijom državne revizorekse institucije, i da nova odluka o organizaciji Sabora trubača jasno precizira prava na odgovornost I obaveze svih učesnika”.

M.Milićević/ Foto: B. Krstić, promo

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.