Najava, Umetnost

Beldocs eho prvi put u Užicu: Gkc Užice od 9. do 13. jula

Posted: 6. jula 2018. u 11:46   /   by   /   comments (0)

Turneja Beldocs festivala pod nazivom Beldocs eho se održava od 2011. godine, kroz koju Beldocs nastavlja da kvalitetnim i atraktivnim programom izgrađuje i edukuje svoju publiku širom Srbije, nudeći sem domaće i bogatu međunarodnu selekciju. I ove godine, jedan deo aktuelne zvanične selekcije Beldocsa prikazuje se tokom cele godine u preko 20 mesta u Srbiji, te publika u ovim mestima ima mogućnost da prati recentnu produkciju dokumentarnog filma iz celog sveta.

U Gradskom kulturnom centru gostovaće od 9. do 13. jula, gde će publika u svakodnevnim terminima od 20h imati prilike da pogleda sledeća ostvarenja: Doći će žuti ljudi sa istoka i piće vodu sa Morave, 14 jabuka, Nokija-povezivali smo ljude, Naš novi predsednik i Valdhajmov valcer.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Od ove godine, uvedena je i nagradna igra #europeanfilmchallenge u kojoj se gledaoci evropskih filmova takmiče za vredne nagradne – putovanje na jedan od festival A kategorije. Nakon Berlinala i Kana, učesnici trećeg kruga, koji je u toku, se takmiče za nagradu – putovanje na Filmski festival u Veneciji. Propozicije su sledeće: takmičar treba da odgleda 10 evropskih filmova na bilo kojoj od mogućih platformi (VoD, SVoD, bioskop, festival, televizija, itd.), objavi naziv filma i platforme na kojoj je film odgledan, postavi fotografiju kao dokaz i haštag #europeanfilmchallenge. Nakon određenog vremena organizator takmičenja će selektovati pobednika, koji će osvojiti atraktivnu nagradu.

Pokrenite izazov na www.europeanfilmchallenge.eu

Izvor: Gkc Užice, Beldocs festival