Najava, Vesti

Arlemm Umetnički karavan nastavlja svoj put- Užice: 17. jun

Posted: 17. juna 2017. u 00:53   /   by   /   comments (0)

Nakon prve stranice na Zlatiboru,  Arlemm-ov „Umetički karavan“ nastavlja svoje putovanje po gradovima zapadne Srbije, te je njegovo sledeće stanište u Užicu. Putujuća izložba fotografija u Užicu  otvara se  u subotu 17. juna u 20, 30 časova na Trgu partizana. Ova izložba realizuje se u saradnji sa Gradskim kulturnim centrom Užice.

Trideset šest fotografija autora Katarine Ćirković i Milovana Ilića vraćaju vreme godinu dana unazad, prikazujući ličnosti , događaje, atmosferu sa Arlemma 2016., a uz 18 audio vizuelnih instalacija koje su sastavni deo izložbe čine da isto to vreme umetnosti odustane od zaborava, i nastavi da traje i kroz predstojeći, ali i sve naredne Arlemm događaje.

Počeo je pre osam godina, a sada se kotira, po mnogima među tri najkvalitetnije letnje manifestacije u zemlji, Arlemm i ovog puta najavaljuje obilje kulturno edukativnih sadržaja od 15. do 30. jula. Pored rada sa decom na području prvih edukativno muzičkih koraka, Arilje će ovog leta biti i u znaku klasične, duhovne, tradicionalne, džez muzike, kao i mnoštva aktivnosti kreativnih ljudi, umetnika, profesora…

Na otvaranju Arlemm-a nastupiće Gudači Svetog Đorđa i okrestar Škole za muzičke talente iz Ćuprije, a uz njih i beogradski džez sastav Nejkid.

Nastavak Arlemm-a obeležiće nastupi istaknutih izvođača umetničke muzike: Divne Ljubojević i sastava  Melodi, Gitarinet gruv sistem, a  u okviru ARLEMM art festivala, koji se održava,  21. i 22. jula  na rečnom ostrvu Uski vir, na reci Rzav,  nastupiće: Amira Medunjanin, Duvački orkestar i rok bend pod rukovodstvom Aleksandra Sedlara sa Draganom Đorđevićem –  Suzukijem, kao solistom na violončelu, Kralј Čačka, grupa Galija i Fridom- Džimi Hendriks tribjut bend.

Arilјska letnja muzička manifestacija – ARLEMM realizuje se pod pokrovitelјstvom Ministarstva kulture i Opštine Arilјe, a u saradnji sa  Crkvenom opštinom grada Arilјa, Narodnom bibliotekom Arilјe, zlatnim sponzorom i partnerom manifestacije  kompanijom Ekstrem intimo iz Arilјa i brojnim donatorima. ARLEMM svoju misiju širi i izvan okvira naše zemlјe, uz podršku i pomoć Vesne Grbović i prijatelјa ARLEMM-a u SAD-u.

M.Nikolić