Umetnost

Arlemm-ov umetnički karavan na 53. Mokranjčevim danima

Posted: 13. septembra 2018. u 23:19   /   by   /   comments (0)

U okviru 53. po redu Mokranjčevih dana, najstarije kulturne manifestacije u Srbiji, a u saradnji sa Domom kulture „Stevan Mokranjac“ Negotin, ARLEMM umetnički karavan će u subotu 15. septembra stići na negotinski gradski trg. Autor pokretne multimedijalne izložbe fotografija je Dragana Selaković, koja je svojim umećem dočarala dešavanja sa prošlogodišnjeg ARLEMM-a.

Posetioci izložbe na otvorenom će biti u prilici da se bliže upoznaju sa ARLEMM festivalom, koji zauzima bitno mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije. Izložba se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Opštine Arilje, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva omladine i sporta i kompanija Extreme Intimo i Telenor.

Cilj ARLEMM-a se ostvaruje kroz prepoznavanje i odabir mladih talenata, muzičku edukaciju dece i mladih, održavanje koncerata, javnih časova, radionica i predavanja u oblasti muzičke kulture, povezivanje vizuelnog i zvučnog doživljaja u umetnosti, negovanje duhovnosti i razvoj ekološke svesti.

Ono što povezuje Mokranjčeve dane i ARLEMM, pored činjenice da se radi o dve popularne i atraktivne kulturne manifestacije, jeste posebna umetnička i kulturna vrednost, neophodna da bi se jedno društvo zdravo razvijalo.

Izložba će u Negotinu biti postavljena do 22. septembra, posle čega kreće na svoje sledeće odredište, u Beograd.

M.N./Izvor: Arlemm