Umetnost

Arlemm-ov „Karavan umetnosti“ nastavlja put: 85. Vukov sabor pa Mokranjčevi dani

Posted: 6. septembra 2018. u 23:48   /   by   /   comments (0)

U okviru 85. po redu Vukovog sabora, najstarije kulturne manifestacije u Srbiji, a u saradnji sa Centrom za kulturu Vuk Karadžić iz Loznice, ARLEMM umetnički karavan će u subotu 9. juna stići na loznički gradski trg. Autor pokretne multimedijalne izložbe fotografija je Dragana Selaković, koja je svojim umećem dočarala dešavanja sa prošlogodišnjeg ARLEMM-a.

Posetioci izložbe na otvorenom će bitiu prilici da se bliže upoznaju sa ARLEMM festivalom,koji zauzima bitno mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije. Izložba se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Opštine Arilje, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija,Ministarstva omladine i sporta i kompanija Extreme intimo i Telenor.

Cilj ARLEMM-a se ostvaruje kroz prepoznavanje i odabir mladih talenata, muzičku edukaciju dece i mladih, održavanje koncerata, javnih časova, radionica i predavanja u oblasti muzičke kulture, povezivanje vizuelnog i zvučnog doživljaja u umetnosti, negovanje duhovnosti i razvoj ekološke svesti.

Ono što povezuje Vukov sabori ARLEMM, jednu od najmasovnijih kulturnih manifestacija u regionu, jeste posebna umetnička i kulturna vrednost, neophodna da bi se jedno društvo zdravo razvijalo.

Izložba u Loznici  će biti postavljena do 14. septembra, posle čega kreće na svoje sledeće odredište – na 53. Mokranjčeve dane u Negotinu.

M.N. / Izvor: Arlemm