Društvo

Apel vozačima da ne parkiraju vozila na mesta predviđena za stacioniranje cisterni

Posted: 11. februara 2019. u 11:22   /   by   /   comments (0)

Gradski štab za vanredne situacije Grada Užica, u ponedeljak, 11. februara,  izdao je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

Fabrika za preradu vode na Cerovića brdu je prema planu i bez problema prešla na korišćenje vode sa akumulacije Vrutci. Podsećamo građane da se voda iz gradskog vodovoda može koristiti za sve potrebe osim za piće i pripremu hrane.

Snabdevanje građana pijaćom vodom iz cisterni odvija se prema rasporedu koji je ranije objavlјen. Isporuka vode se vrši na 73. lokacije i za snabdevanje su angažovane 24 autocisterne za potrebe građana, kao i 26 stacionarnih cisterni za ustanove i privredu. Cisterne su dezinfikovane i redovno se kontrolišu od strane Zavoda za javno zdravlјe.

Sve cisterne su izašle na lokacije i za sada nema bitnijih kašnjenja u isporuci vode. Do odstupanja u terminima isporuke može eventualno doći zbog potrebe za punjenjem cisterni ili vremenskih uslova. Apelujemo na vozače da vozila ne parkiraju na lokacijama predviđenim za parkiranje cisterni, kao i na trasama njihovih kretanja, posebno u uskim ulicama.

Gradski štab za vanredne situacije

 11.02.2019.godine u 10,30 časova