Najava, Vesti

Ana Karenjina i još dva filma u KC Požega: 28. oktobar

Posted: 27. oktobra 2017. u 08:19   /   by   /   comments (0)

U biskopu Kulturnog centra Požega u subotu 28. Oktobra prikazuju se tri filma: Moj  mali poni, animirani film za decu od 16 časova, Ana Karenjina od 18, i komedija Prokleti pas od 20, 30. Cena karata je 250 dinara.

Generacije su odrasle uz globalno popularni serijal „Moj mali Poni” koji u novom, magičnom izdanju stiže na velika platna.

Originalni naslov: My Little Pony: The Movie
Početak prikazivanja filma: 12.10.2017
Dužina trajanja filma: 99 min
Država/Godina: USA/2017
Žanr: animirani, porodični
Glumci: Marijana Arandjelović,Jelena Jovičić, Snežana Jeremić,Aleksandra Širkić, Marko Marković, Boris Milivojević, Sara Jo (vokal), Boda Ninković
Režiser: Jayson Thiessen
Distributer: Blitz Film & Video Distribucija d.o.o.

 

Radnja filma Ana Karenjina, sećanja Vronskog odvija se u vreme rusko-japanskog rata, u Mandžuriji. Glavni hirurg ruske vojne bolnice spasava život nekolicini ranjenih oficira, među njima i grofu Vronskom.

Kada sazna za njegov identitet odlazi u bolnički stacionar i saopštava mu da je surova igra sudbine i da mu je baš on spasao život, jer grofa smatra odgovornim za tragediju njegove porodice. „Moje ime je Sergej Karenjin, gospodine Vronski, jedini sin Ane Karenjine“.

Ne gajeći bilo kakve iluzije i ne očekujući odgovore, mladi Karenjin Vronskom postavlja pitanje koje ga muči celog života šta je nateralo njegovu majku na kobni čin?

Posle kraćeg oklevanja Vronski odlučuje da ispriča svoju priču o tragičnoj ljubavi sa Anom Karenjinom. Vronski se vraća u prošlost i sa Aninim sinom deli sećanja čiji je zatočenik trideset godina, zapažajući da se ljudi sećaju samo onoga čega žele da se sećaju. Glavne uloge igraju Elizaveta Bojarskaja i Kiril Grebenšhikov.

 

Obično mi biramo psa, a nekada i pas izabere nas.

Originalni naslov: Prokleti pas
Početak prikazivanja filma: 19.10.2017
Dužina trajanja filma: 88 min
Država/Godina: SRB/2017
Žanr: akcija, komedija
Glumci: Srđan „Žika“ Todorović, Nina Seničar, Jelena Galović, Maja Lukić, Igor Pervić, Ivan Jevtović, Miloš Vlalukin, Milica Zarić, Aleksandar Šapić
Režiser: Dragan Pešikan
Distributer: ART VISTA d.o.o.