Sport

Do 1. septembra Užice dobija novu trim stazu

Posted: 3. avgusta 2017. u 18:22   /   by   /   comments (0)

U  Velikom parku u Užicu počela je izgradnja trim staze dužine 460, a širine 1, 5 m. Gradnja je počela 1. avgusta, a kako je najavio član Gradskog veća za kulturu, sport i obrazovanje, Petar Blagojević, biće završena do 1. septembra kada u ovom prostoru počinje Moto skup.

-Stav Grada bio je da se termini za izgradnju staze pomere da se ne bi narušavalo održavanje ParkFesta, a da staza bude gotova pre održavanja Moto skupa.To, u dogovoru sa izvođačem radova, firmom „Polet“, prvobitni rok za izgradnju sa 45 skraćuje na 30 dana- rekao je Blagojević i dodao da su sredstva u iznosu od 2, 2 miliona dinara obezbeđena putem konkrusa za omladinsku politiku koji je raspisalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

-Podloga na stazi biće od prirodnih materijala: tucanog kamena i malča, a po preporuci stručnjaka, čime će se uklopiti u prirodni ambijent Velikog parka. Ovom stazom grad dobija još jedan sportsko infrastrukturni element za razvoj rekreativnog sporta , čime se proširuju postojeći kapaciteti za slične namene u Užicu- izjavio je Blagojević.

M.N.